ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Γιατί να κάνω καθαρισμό στο αυτοκίνητο μου ?

Κάθε αμάξι (κινητήρας του) έπειτα από 50,000 χλμ αρχίζει την συσώρευση άνθρακα στο εσωτερικό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή μείωση του χώρου καύσης. ‘Αρα έχουμε μείωση απόδοσης  και οικονομίας του αυτοκινήτου μας. Με τον καθαρίσμο επιτυγχάνουμε καθαρό σύστημα εισαγωγής (βαλβιδες εισαγωγής ) και εξαγωγής καυσαερίων (βαλβίδες εξαγωγής) .

Πως γίνεται ο καθαρισμός ?

Καθαρισμό κινητήρα με HHO – (Engine carbon clean) ή αλλιώς καθαρισμός με υδρογόνο.Το υδρογόνο και οξυγόνο που παράγεται από την μηχανή καθαρισμού είναι από καθαρό νερό με την βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας. Η εισαγωγή του υδρογόνου στον κινητήρα μας γίνεται μέσω ενός λαστιχένιου σωλήνα , στην εισαγωγή του κινητήρα μετά το φίλτρο του αέρα κατά προτίμηση. Ο κινητήρας δουλεύει στο ρελαντί αναροφόντας μαζί με τον αέρα υδρογόνο και οξυγόνο. Κατά την αναρόφηση δημιουργείται υπέρθερμος  ατμός ο οποίος μαλακώνει τον άνθρακα και με την βοήθεια του οξυγόνου και υδρογόνου καίγεται ο άνθρακας  και απομακρύνεται από την εξάτμιση.

Πόση ώρα διαρκεί ο καθαρισμός ?

Ο καθαρισμός διαρκεί από 20 εώς 40 λέπτα αναλόγως τον κινητήρα . Δηλαδή ένας κινητήρας 1,400cc θα χρειαστεί περίπου 20 λέπτα ενώ ένας >2000cc κινητήρας θα χρειαστεί 40 λεπτά εώς και μια ώρα.

Τι ζήμιες μπορεί να προκαλέσει η συσσώρευση άνθρακα ?
  • Μειωμένη απόδοση.
  • Προανάφλεξη καυσίμου ή αλλιώς  τα λεγόμενα πειράκια .
  • Θόρυβος κατά την λειτουργία του κινητήρα μας .
  • Αυξημένη κατανάλωση .
  • Περισσότερα καυσαέρια .
  • Βούλωμα φίλτρου DPF – βαλβίδας EGR – καταλύτη .
  • Επικαθήσεις άνθρακα στον στρόβιλο του Turbo . Επομένως χαμηλή απόκριση του τούρμπο.
  • Βούλωμα ακροφύσιων μπέκ στα αυτοκίνητα άμεσου ψεκασμού. (FSI – TSI – GDI)

Με τον καθαρισμό αποφεύγουμε την συσσώρευση άνθρακα και επαναφέρουμε τα παραπάνω σε καλή λειτουργική κατάσταση .

Πόσο συχνά χρειάζεται ο καθαρισμός του αυτοκινήτου μου ?

Ο καθαρισμός του κινητήρα σας συνιστάται 1 φορά τον χρόνο ή σε κάθε περιοδικό service του αυτοκινήτου σας . Έτσι διατηρούμε σε άριστη κατάσταση τον κινητήρα μας ,με λιγότερα καυσαέρια και την ομαλότερη λειτουργία του. Λιγότερες φθορές στο εσωτερικό του και αποφυγή μεγάλων δαπανηρών ζημιών.

Η απομάκρυνση του άνθρακα πως γίνετε ? Βουλώνει ο καταλύτης?

Η απομάκρυνση του άνθρακα γίνεται μέσο της εξάτμισης σε μορφή νερού. Ο άνθρακας καίγεται με την βοήθεια του οξυγόνου και του υδρογόνου και απομακρύνεται διαμέσου τις εξάτμισης μέσα από καταλύτη και φίλτρα DPF αντίστοιχα. Ξεβούλωμα δηλαδή και του καταλυτικού μετατροπέα και του φίλτρο dpf για τα ντίζελ.